Faoliyatini yaxshilaydi. Organizmdan ortiqcha tuzlarni va siydik bilan zararli birikmalarni chiqarib tashlaydi. Yallig‘lanish jarayonini to‘xtatadi, og‘riqni yengillashtiradi.
Mushaklari quvvatini oshiradi, kon tomirlarni xolesterindan tozalaydi va qon aylanishini yaxshilaydi. Qonni tozalashda, ateroskleroz kasalligini oldini olishda va qon bosimini meʼyorlashtirishda samarali yordam beradi.
Kasalliklari (bronxit, astma, pnevmoniya) rivojlanishidan himoya qiladi. Nafas olishni yengillashtiradi, balg‘amni suyultirib, nafas yo‘llaridan chiqarib yuborishga yordam beradi.
Ishlab chiqarilishini yaxshilab, ovqat hazm bo‘lishini yengillashtiradi. Oshqozon va o‘n ikki barmoqli ichak yara kasalligini oldini olish va davolashda foyda beradi. Ovqat hazm qilish jarayonlarini faollashtirib, oqsillar, yog‘lar va uglevodlarni parchalanishini yaxshilaydi.
Uchun foydali, keraksiz yog‘lar to‘planishini oldini oladi. Choyning ajoyib tarkibi organizmni zarur bo‘lgan foydali moddalar bilan to‘yintiradi. Organizmda yog‘larni parchalanishini yaxshilaydi.
Kislorod bilan taʼminlaydi, qon aylanishini yaxshilaydi. Inson organizmiga tetiklik baxsh etadi. Asabiylikni, uyqusizlikni, va bosh og‘riqlarini bartaraf qiladi. Kayfiyatni ko‘taradi, fikrlashni tiniqlashtiradi.
Mikroflorasi va peristaltikasini yaxshilaydi. Ozuqaviy moddalar, vitamin va minerallarni organizmda yaxshi singishiga ko‘maklashadi va ichaklarda ortiqcha gaz to‘planishidan xalos etadi.
Zamburug‘lar va bakteriyalarga qarshi organizmni tabiiy himoya tizimini (immunitetni) kuchaytiradi. Infeksion - yallig‘lanish, shamollash kasalliklar davrida organizmni tezroq sog‘ayishiga ko‘maklashadi.
Pog‘onasidagi og‘riqlarni, yallig‘lanishini kamaytiradi (artrit va artroz, osteoxondroz, grija, revmatizm, полиартрит...). Bo‘g‘imlarda tuz to‘planishini oldini oladi. Kalsiy miqdorini oshiradi, suyaklarning mo‘rtligini kamaytiradi.
Reproduktiv tizimi faoliyatini meʼyorlashtira- di, yallig‘lanish kasalliklarini oldini olishda yordam beradi. Qarish jarayonini sekinlashtiradi va organizmni yoshartiradi.
Bosh miya, yurak, o‘pka uchun bebaho dori. Infarkt va insultning oldini oladi. Yurakni xursand qiladi, asabni tinchlantiradi. O‘pkani tozalaydi, yaralarini bitiradi, hatto miyadagi shishlar-ni shimdirib yuboradi.
Umurtqa va bo‘g‘imlarda tuzlar hosil bo‘lishiga to‘sqinlik qiladi. Umurtqa pog‘onalari to‘qimalarini tiklaydi, umurtqa churrasini (grija) davolashda foydali. Onkologik kasalliklarni oldini oladi. Papayya qandli diabetga chalinganlar uchun ham tavsiya etiladi - papayya sharbati qand miqdorini normallashtirishga yordam beradi. Papayya organizmni yoshartiradi, erkaklarning ham, ayollarning ham jinsiy quvvatini oshiradi.
Bosh miyada qon aylanishini yaxshilab, xotirani va aqliy faoliyatni kuchaytiradi, uyquni yaxshilaydi, asabiylikni va bosh og‘rig‘ini yo‘q qiladi. (Shoshilinch ishlardan juda charchagan, atrofdagi hamma narsa juda zerikarli, bosh og‘rig‘i va asabiy holat... Shunda siz antidepressantlarni olishga shoshilmang. Yaxshisi lavandaning sehrli hididan nafas oling... Tinchlikni his qilish uchun faqat 2 daqiqa kifoya qiladi).
Yevropa diyetologlari tavsiya etadilar: «GUAVA – absolyut almashinib bo‘lmaydigan ozuqa, uni bolalar va bo‘lg‘usi onalar ovqat ratsionida doimo bo‘lishi kerak deb taʼkidlaydi». Ovqat xazm bo‘lishini yaxshilaydi. Olimlar guava mevalari va barglari dunyodagi eng kuchli antioksidant ekanligini, rak hujayralarini yo‘qotishda hozirgi ximioterapiya dorilaridan 1000 barobar kuchli ekanligini isbotlaganlar.
Tarkibidagi oleuropein moddasi viruslarga va zamburug‘ larga qarshi taʼsirga ega. Qonni yashirin infeksiyalardan tozalaydi. Organizmdagi ortiqcha yog‘larni eritadi. Zaytun tarkibida yana apigenin va lyutein moddalari bo‘lib, ular o‘sma kasalliklarini oldini oladi.
Prostatitda, jinsiy zaiflikda, siydik tutilishida, yurak, qon tomir tizimi kasalliklarida, organizm quvvatini oshirishda foydali. Miyaning oziqlanishini kuchaytiradi, immun tizimini mustahkamlaydi, qon aylanishini kuchaytiradi va oqsillar paydo bo‘lishida ishtirok etadi.